Feed on
Posts
Comments

kojor

Ser du eleverna på bilden? De finns där inne i läskojorna, aktivt läsande och mycket nöjda. I dag var det äntligen dags att starta upp Bokslukarveckan. Dagen inleddes med att jag & klassen gemensamt gick in i arbetslagets Bokslukarrum på fronter. Där har vi i nyhetsfunktionen lagt in ett boktips som aktiveras varje dag. Vi kallar det för “dagens boktips”. Boktipsen är länkade till någon interaktiv aktivitet t.ex. bokens hemsida, andra elevers recensioner av boken eller författarens hemsida. Vargbröder var första bok ut och givetvis gick vi in på Vargbröder och lyssnade på första kapitlet gemensamt. Att få en audiovisuell gemensam läsupplevelse i läskojorna motiverar eleverna till lust och glädje inför veckan. resten av passet ägnades åt individuell läsning i läskojorna. Några av eleverna läste högt för varandra i grupprummet. De har bestämt sig för att göra en egen ljudinspelning och dramatisering av en bildebok.

Nästa punkt på programmet var bokprat.Vår otrolige skolbibliotikarie ställer alltid upp denna vecka och bokpratar för arbetslagets alla klasser. Det brukar vara mycket uppskattat bland elever och lärarer. Tur att det finns skolbiblotikarier!

Sista passet för dagen inleddes med läsning. Därefter fick eleverna göra små boktipsböcker som de kan ha nytta av resten av läsåret.Vi ha fått massor av nya och gamla Bok & bibliotekskataloger från biblioteket. Dessa tittar barnen igenom och klipper ut de böcker som de blir sugna på att läsa. katalogerna är toppernbra att använda när man ska göra boktipsböcker eftersom de innehåller både bild på omslaget och en kort sammanfattning om vad boken handlar om. Dessutom är de gratis, så varje elev kan oftast få tillgång till en egen katalog (återigen av våra snälla och duktiga biblotikarier…). Den första dagen på Bokslukarveckan är till ända med mycket läsglädje och boktips. I morgon ska vi göra världens minsta bok (tips från Multimediabyrån), läsa & undersöka dagens boktips. Jag längtar redan!

6 Responses to “Bokslukarveckan är igång”

 1. amelnestor says:

  Vad mysigt det ser ut!
  Hoppas att det blir lika uppskattat som förra året!
  /Kram

 2. Johi says:

  Ni är verkligen helt fantastiska och kreativa! Jag kommer tillbaka lite efter jul, typ 1 dag i veckan.

  Jag och amelnestor kommer till skolan och hälsar på tis 4 nov, hoppas vi ses!

  kram

 3. tinate says:

  Åh, så härligt det ser ut, vi har haft läslustprojekt några veckor nu men utan kojor, det skulle vi nog haft =)

  Fröken T

 4. IT-mamman says:

  Det såg jättemysigt ut i era klassrum idag! Nästan så man ville krypa in i en koja med en bok…
  Skoj att du är igång och bloggar igen – jag hade missat det, men nu ska du in i min bloggrulle!

 5. Lena says:

  Hej,

  Vad spännande med kojor!
  Jag ska genast lägga till den här bloggen i mina favoriter, jag återkommer alldeles säkert.

  H/Lena

 6. Inga M says:

  Skrattar lite när jag ser alla kojorna! Visst är barns behov av kojor oändligt!. Jag har arrangerat ett antal permanenta kojor i mitt klassrum för 1:or och 2:OR och de är flitigt utnyttjade just till läsvrår.

Leave a Reply

Skip to toolbar