Feed on
Posts
Comments

Fem stjärnor!

maj08 032

Äntligen har jag gjort slag i saken och färdigställt min PIM 5. Den heter Wikispaces som storylineplace och handlar om hur man kan använda sig av en wiki som digital utställningsfris i arbetet med storyline. I tisdags fick jag besked om att den var godkänd! Det känns ljuvligt! Fler som kämpar med PIM 5? Vad skriver ni om?

För övrigt har sommaren varit fantastiskt bra. Har varit ute med båten hela sommaren. Bohusläns skärgård är så vacker. Tänk vad fint man bor! Bilden är från Sandholmen, en liten holme utanför Skärhamn på Tjörn.

Just nu håller jag på att sammanställer ett mycket spännande temaarbete i min 5:a om livet på nätet. Eleverna och jag kallar det”Säker på nätet” och det kommer att ta upp:

 • Hur man blir “internetsmart” (sökning, källkritik, bildpublicering, kolla chattkompisar m.m.)
 • Nät & smsmobbning
 • Spela lagom (ett växande problem i min åldersgrupp, säkert även i högre åldrar)

Vi kommer att arbeta storylineinspirerat och skapa en fiktiv klass med hjälp av storylinedockor. Denna klass kommer att råka ut för olika dilemman som klassen får lösa. Under resans gång kommer eleverna att bygga upp en informationswiki om internetsmarthet. Målgruppen för wikin är andra elever på mellanstadiet. Det kommer även att finnas en liten föräldrartipshörna. Arbetet kommer att pågå undet hela ht och avslutas med en säkerhetsmässa där eleverna få visa upp och informera andra elever. fler klasser därute som vill hänga på detta tema. Det hade varit roligt med lite samarbete.

4 Responses to “Fem stjärnor!”

 1. Mattemamman says:

  STORT grattis. Härligt. Tycker att ditt nättema är intressant. Har ju också en femma……

 2. ankeli says:

  Jag bugar mig och säger GRATTIS! till PIM 5.
  Jag finslipar på min PIM 4 som handlar om ASL och pedagoges erfarenheter av det arbetssättet. Har bara lite finslipning av ljudet kvar.
  Min sommar har också bestått av båtliv och vi pratade med våra “båtvänner” i helgen och sa att snart måste vi ha “avvänjning”av båtlivet ;.) tur att det finns fina foton att titta på i novembermörkret.
  Att jobba med storyline är superkul och ett arbetssätt som engagerar. Sist vi jobbade med storyline så fick eleverna åka ut i rymden för att rädda mig och en kollega som blivit uppstrålade…(uppstarten av Storylinen gjorde vi i PIM 2, power point))
  Under PP så försvann vi och återkom senare (som dåliga kopior på de som var uppstrålade ;-)..
  Rymdraketen skulle vara ett eget Kretslopp. De fick börja med att göra varsitt visitkort, rita rymdraketen, bygga den…de fick olika uppgifter och i slutet skrev elever och föräldrar miljökontrakt
  (Miljöarbete, teknik, värdegrundsarbete, rymnden, matte, svenska m.m.)
  Hälsar Bubbles

 3. Vad kul, grattis till dina 5 stjärnor! Själv sitter jag kvar på fyran, då det tog tid i anspråk som jag inte hade då…

  Ditt nätsäkerhetstema låter superintressant! Ser fram emot att höra hur det går. Kanske kan låna idén om nåt år om det slår väl ut?

  Har en ny klass nu, en fyra som jag ska jobba 1-1 med. Ser fram emot att prova lite nya idéer med dem. 🙂

  Hoppas terminstarten var bra!
  /Sandra

 4. Richard says:

  Grattis till de fem stjärnorna!

  Jag är jättenyfiken på ditt nätsäkerhetstema, kommer det bli publicerat någonstans? Kommer man kunna få ta del av ert arbete på något sätt? Hoppas, hoppas 🙂

Leave a Reply

Skip to toolbar