Feed on
Posts
Comments

tv-show 051

Sitter ute och njuter av sommarvärmen. Försöker att summera och utvärdera arbetet med Landskapsidol 2008. När jag ser på alla filmsnuttar, bilder och läser på Wikin som vi dokumenterat hela härligheten på längtar jag tillbaks! På tisdag är det dags för final i form av ett jättestort Jamparty för föräldrar &syskon. Vilka underbara veckor vi haft! Det är så häftigt med storyline. Man vet aldrig säkert var man hamnar förren eleverna har visat vägen. Kombinationen Storyline och digitalt arbete är superintressant. jag håller just nu på med min PIM-femma om hur man kan använda Wiki som digital fris i arbetet med Digital Storyline. Det fnns så många möjligheter till att göra lärprocessen attraktiv, rolig och intressant!

Vi har haft så kul och lärt oss så oerhört mycket om Wikis, photofilter, bilder, upphovsrätten, filmning, hur man gör tv på riktigt, hip hop, rapp & rim,samarbete och framförallt streetdance och breakdance. Jag fick tag på några riktigt duktiga elever från högstadiet som kom och höll dansworkshops för oss. Jisses vad vi dansade! Vi dansade i kapprummen, klassrummet, ute, i grupprummet. Ja, överallt där man kan vända sig har vi jazzat loss! Det var precis vad som behövdes efter branden! Allt har resulterat i underbara raplåtar som vi spelat in i Audacity och en fantastiskt häftig Rapp & dansshow som vi ska visa upp på Jampartyt. Några av eleverna har också gjort en Photostory om arbetet med Landskapsidol. Gå gärna in på vår wiki Lanskapsidol och lyssna, titta & läs. Eleverna är nyfikna på vad ni tycker! Givetvis har det gett sitt samtycke till att jag lägger länken här.

Det som har varit allra roligast är elevernas oerhörda arbetsglädje och engagemang. De har verkligen längtat till varje lektion och så fort de fått en stund över så har de tränat dancemoves, pratat om sina karaktärer och “You tubat” för att visa varandra dansrörelser, låtar & annat som de inspireras av. Alla, även de som normalt inte gillar dans har haft en roll. Antingen som studiotekninker, fotografer, ljudtekniker eller danscoacher. Delaktigheten och “vi-känslan” som skapats under detta temaarbete är obeskrivbar och så värdefull. Speciellt för oss som var med om en katastrof under jullovet då hela vår gamla skola brann ner. Detta arbete har hjälpt oss alla att fokusera på det som är viktigt i skolan: arbetsglädje, lärprocessen och social samvaro (ja, jag älskar Vygotsky, även om jag inte kan stava till honom…).

Nu ska jag dricka rödvin och förbereda mig mentalt inför Körslaget, familjens tV-favorit just nu….. Det är lika bra att jag erkänner: Jag tittar på Melodifestivalen också…….

2 Responses to “Landskapsidol, Jamparty & massor av arbetsglädje!”

 1. Lina says:

  Har varit runt och kikat på elevernas arbete. Vilket jobb de lagt ner på detta och vad makalöst duktiga de är!
  Om inte detta lockar till lust att lära vette katten vad som gör´t….

 2. Mattemamman says:

  Hej, vilket härligt arbete. Otroligt inspirerande att läsa!! Jag tror ju att jag vet vem du är…. måste erkänna att jag tillhör dem som verkligen behöver klartext när det gäller sådant här. Jag fattar aldrig vilken kändis löpsedeln syftar på med sina skandalrubriker.
  Det festliga är att jag snubblade in här på en gogglesökning och om du är den jag tror så träffades vi för inte alls länge sedan. Jag har tom nämnt dig i min blogg… under namnet “Grannfrun”…. i fall du också tycker att det är knepigt att klura ut aliaser??:-)

  Vårt arbetslag vill jobba med Storyline nästa termin, vi kanske hör av oss för att få lite bra tips!!
  Ha en härlig kväll.

Leave a Reply

Skip to toolbar