Feed on
Posts
Comments

skärmdump1

Nu börjar det dra ihop sig för avspark på vår stora digitala storyline, Landskapsidol. Storylinen är ett ämnesövergripande tema arbete där ämnena miusik, so, svenska & bild har huvudrollen.Det är första gången som jag använder mig av Wikispace som lärplattform och digital utställningsfris, så jag börjar bli smått nervös. Speciellt eftersom datorerna på skolan är få och fungerar så där i dagsläget… Men jag har alltid lockats av omöjliga och krångliga utmaningar, så jag kan inte låta bli att utmana helpdesk ödet.

Eleverna kommer att få i uppdrag att skapa ett band. Detta band kommer i sin tur att få representera varsitt landskap (lappland, Uppland, Värmland & Skåne) i en musiktävling som kallas för Landskapsidol. Musiktemat är Hip Hop-kulturen och dess fyra element: Rap, DJ, Street/breakdance & grafitti. Banden kommer sedan att virtuellt resa runt i Sverige och utföra olika uppdrag som ingår i tävlingen. Uppdragen ser ut så här:

 1. Skapa karaktärer.
 2. Göra en raplåt om det landskap de representerar. Spela in låten i audacity.
 3. Sätta ihop en dans som passar till rappen.
 4. Måla en grafittibild som passar till bandet & raplåten.
 5. Spela in en video där låten, dansen & bilden finns med.

Storylinen avslutas med ett stort Jam-party med dancebattle, rapdueller & grafittikonst! Hjälp vad har jag gett mig in på? Kika gärna på Wikin som ska fungera som lärplattform, och kom med konstruktiv kritik! Adressen är:landskapsidol.wikispaces.com/

5 Responses to “Landskapsidol närmar sig…..”

 1. Åsa K says:

  S-u-v-e-r-ä-n-t! Detta ska bli så spännande att få följa!

 2. ITmira says:

  Helt enormt bra, ska bli så kul att se er wiki utvecklas. Med de kreativa barnen du har, kommer det här bli superbra 🙂
  När jag går in på “arbetsgång” så lägger sig en ruta med arbetets syfte över texten, vilket gör att jag inte kan läsa det som står där. Vet inte om det beror på min webbläsare, eller någor annat. Ska kolla det imorgon.
  Kram!

 3. Johi says:

  Jag är döimpad av dig!

 4. Richard says:

  Spännande 🙂
  Kul 🙂
  Nyfiken är jag också!

 5. tinate says:

  Vad roligt att jag kan stilla min nyfienhet på Wikin. Wikin visar på ett kreativt och roligt arbetssätt som måste inspirera eleverna. Sedan förstår jag att vägen till det vi kan ta del av måste skapa utrymme att ta till sig nya kunskaper som kanske inte blir dokumenterade. Processen är ju inte mindre viktig.

  Du är duktig Malin som ror iland ett sådant projekt och nu blir du dessutom expert på Wikis.

  Sedan undrar jag hur du löst det här med bilder av dina elever som är publicerade på nätet? Men det kan vi ta i skolan någon dag. Vi går ju också och hoppas på att din klass kan rappa för oss och tvåan.

Leave a Reply

Skip to toolbar