Feed on
Posts
Comments

Bildbeviset…

snilleblixtmässan 199

Nu har jag fått igång mediautrustningen innan den är klar…. Med hjälp av lite fantasi, vänliga själar som lånar ut sladdar & kloka elever har vi kunnat använda vår mediautrustning utan att duken & den bärbara datorn kommit ännu. En rejäl bit spännpapper har fått fungera som duk. Wow vad det blev bra! En så enkel lösning löste så många av våra problem & önskningar. Tur att man har elever som är snilleblixtuppfinnare! Jag har även fått låna en bärbar dator av en kollega & en nätverkssladd av en annan. Nu kör vi på som om skolan inte hade brunnit ner. Gissa om mina elever var glada! De är så vana vid att när någon frågar om något och jag inte vet, så söker vi svaret direkt tillsammans. Tex. i går på engelskan intervjuvade vi varandra om vilka husdjur vi hade och vilka vi ville ha. En elever hade en chinchilla, varken fröken eller övriga elevervisste hur en sådan såg ut. Vips kunde vi plocka fram en bild och visa! En annan ville ha en kobra och vi kunde titta på en kobra och prata om den tillsammans. Jag använder sällan tavlan (just nu har jag ingen heller…) utan projektorn istället. Det blir tydligar, snyggare och mer illustrativt. Dessutom kan jag spara det jag gjort så att de som ev. är sjuka kan ta del av det. Jag behöver heller inte skriva/rita om allting nästa lektion, utan det finns kvar forever. Underbart! Häftigt! Otroligt!

Dessutom kvittrar fåglarna & katterna har fått den årliga marssjukan. Kan det bli bättre?

4 Responses to “Bildbeviset…”

 1. Richard says:

  En Kajsa Varg lösning – underbart!

 2. ITmira says:

  Nöden är uppfinningarnas moder! Tur att du tar saken i egna händer…kommer imorgon med mer utrustning 😉

 3. tinate says:

  Har jag berättat när jag trodde att guinea-pigs var någon typ av smågrisar, av den förklaring jag fick av en 6-årig elev, en gång. Hon var nyinflyttad från England och jag försökte översätta för klasskamraterna. Har skrattat åt det många gånger, men nu har jag stenkoll på marsvin. Nakenmarsvin, korthåriga, strävhåriga…you name it.

  Med medisalen kan vi samtidigt vara förebiler och visa på bra sökvägar. Tur att man som lärare inte längre behöver vara den som sitter på all kunskap. Den tiden är förbi!

  Bra jobbat fröken Fryken!!!

 4. amelnestor says:

  Haha! Det var det jag visste, spännpapper funkade visst!!

Leave a Reply

Skip to toolbar