Feed on
Posts
Comments

Big Huge Labs

Eftersom jag älskar uppdrag och spännande utmaningar så hoppr jag genast på första pedagogiska uppdraget. Jag vill tipsa om Big huge labs och hur du som pedagog kan använda denna lärresurs i undervisningen.

Big huge labs kan du och dina elever göra allt möjligt roligt med digitala foton som ni tagit. Ni kan göra egna personliga kalendrar, spelkort, mässbrickor, flimplancher, pussel, pass m.m. Resultatet blir proffsigt, elegant och fantasifullt. Eleverna använder både text & bild i alla funktionerna. Sidan är mycket enkel att använda Jag & min klass (18 elever, år 4) hade en workshop där vi tillsammans gick i genom programmet. När eleverna väl kan programmet är funktioen lätt att använda som lärresurs i den dagliga lärprocessen. Gör i ordning¨en lathund till eleverna med hjälp av skärmdumprar så blir det enkelt trots att det är en engelsk sida. Jag har gjort en lathund över några funktioner som man kan få om man vill. Skriv till i så fall…….

Första uppgiften mina elever hade var att göra en Snilleblixt Badge(mässbricka med foto på dem själva, se exempel nedanför) i Badge Maker funktionen samt en reklamaffisch över sin Snilleblixt-uppfinning. Vet du inte vad snilleblixtarna är så gå på www.snilleblixt.nu/ och läs! Kortfattat går det ut på att eleverna ska se ett problem, tänka ut en lösning på problemet & skapa en uppfinning. Elevernas uppfinningar visas upp på en Snilleblixtmässa. Det är på mässan (som vår kommun har på tisdag vecka 11) som våra Snilleblixtskyltar & mässbrickor ska användas. Här nedanför ser ni fejkade exempel som jag gjort. Big huge labs är kul även för vuxna. Det är en sida där allas kreativitet stimuleras & man växer av resultetet. Kort sagt ett bra exempel på en användbar, lärorik digital lärresurs. Du hittar en länk till Big huge labs bland mina länkar.

badge2641363

frökenfinnaren

 

http://skolbloggen.se/2008/03/07/uppdraget

One Response to “Big Huge Labs”

  1. Richard says:

    Högst användbar resurs! Tack för tipset

Leave a Reply

Skip to toolbar