Feed on
Posts
Comments

I fredags eftermiddag skulle jag snabbt hasta in på vårt folkkära systembolag för att inhandla lite vin till de bohuslänska fredagsräkorna (alla äter verkligen räkor här på fredagar…). Eftersom jag hade bråttom rusade jag fram till hyllan och tog en kär gammal klassiker som alltid funkar. Därfter begav jag mig med mycket bestämda steg till kassan. När jag kommer fram håller damen i kassan fortfarande på med kunden innan, samtidigt som hon surt titta på mig och säger surt: Lilla gumman tro inte att jag kommer att sälja till en barnrumpa som dig. – Har du legetimation? -Javisst, svarar jag glatt för såå gammal är jag att jag blir glad. Då går tanten och hämtar en apparat som hon kör mitt körkort i. Hon hade starka misstankar om att det inte var ett äkta körkort. Herregud vad stolt jag blev! Jag blir ju trots allt 35 i år. Lycka i livet är när man får visa leg på systemet. När fick du visa leg senast?

 

räkor

4 Responses to “De har blivit tokiga på systemet!”

 1. ITmira says:

  Hmmm, nu blev jag grymt avis! Jag väntar fortfarande på att det ska hända mig, men jag misstänker att mina chanser knappast ökar med tiden…

  Men tanten gjorde helt rätt som kollade dig, ett positivt yrväder som du är, hon har säkert mött alldeles för många sura bittra människor där 😉

 2. Anna says:

  Wow, vissa har tur med generna (eller levt väldigt sunt)! Jag hade levt på det länge om det hänt mig, bara mys.

 3. Johi says:

  För några veckor sedan! Ja, det är sant! Det var på öns system, jag gjorde som du – sprang in med familjen väntades i bilen, beställde en baginbox och frågades om leg? Nä… Jag har inte med mig det… Då kan du inte få handla… Så jag fick springa ut till bilen och hämta det och sedan stolt visa upp att jag är hela 30 år!!!

 4. […] Var ikväll och handlade det sista inför påskhelgen i stugan. På väg ut från affären köpte jag två extra snusdosor, utifall att. Döm om min förvåning när jag fick visa legitimation innan dosorna överräcktes. 38 år är jag, snart. Du är inte ensammen Frugourme 🙂 […]

Leave a Reply

Skip to toolbar