Feed on
Posts
Comments

 Sitter och skissar på min PIM-fyra. Genomgående tema kommer att vara Pojkar & läslust. Undersökningen kommer att handla om läsning, läslust &biblioteksbesöksfrekvens. Radioprogrammet kommer att handla om tips & ideer´för hur man bättre når pojkarna när det gäller läsning. Med andra ord ska jag försöka hitta tipsen som innebär att pojkarna inte läser under ett dolt “pistolhot”. Det är ju så viktigt att vi når dem också. Speciellt med tanken på de senaste årens ökade krav på mer avancerad, reflekterande & analyserande läsning i olika typer av medier. Idag är det ju inte bara böcker & tidningar som ska läsas utan det finns en aldrig sinande källa av olika informationer som alla ska tolkas på olika sätt. I dag  är läsförståelse i olika nivåer, inferensläsning och mer avancerad analysläsning där erfarenheter är nödvändiga för tolkning några av de viktigaste verktyg barnen behöver få hjälp att utveckla i skolan.  Hur gör du för att nå de pojkar som ständigt byter bok, tittar i boken under hela tystläsningen, uttrycker att det är tråkigt att läsa. Kom igen! Ge mig dina bästa tips!

3 Responses to “Hur får man pojkar att tycka det är roligt att läsa?”

 1. Farmor says:

  Tips för läslust:
  Läs första kapitlet högt för eleven (ev fler än ett). Spåna tillsammans hur fortsättningen skulle kunna bli.
  “Plantera” bra böcker hos goda läsare med status. Låt dem berätta om sin bok om de gillat den!
  Viktigast av allt: Läs massor med barn- och ungdomsböcker själv, så att du verkligen vet vad du ska sätta i händerna på dessa motviliga små killar!

 2. Fröken Nina says:

  Det här är skitsvårt verkligen. Förutom att hjälpa dem i bibblan genom att rekommendera böcker och läsa baksidetexten för dem vet jag inte hur man ska komma till bukt med problemet. Men jag kommer titta in här igen för att se om du kommer fram till ngt! 😀

 3. itmamman says:

  Vill återigen tipsa om Anne-Marie Körlings bok Kiwimetoden. Hon har finfina idéer om hur man lyckas med just detta och hennes tankar gäller för hela grundskolan. Det är för mycket att berätta om på denna lilla kommentarsruta. Läs den gärna!

Leave a Reply

Skip to toolbar